Bluetooth HC-06


Знайшов у себе модуль Bluetooth HC-06. Час настав! Він чекав 5 років :)

Так, мені соромно, що я не граюся зі своїми іграшками і витрачаю час на казна-що, на якісь срачі в інтернеті, а не на своє хобі. Треба частіше гратися з електронікою та не читати новини.

Окей, тож сьогодні я таки підключив модуль, і він наче працює, АЛЕ. Чомусь в командному режимі сприймає лише одну коману AT+NAMExxxx\n\r. Принаймні, вона дійсно виконується і каже при цьому OKsetname. (Чому в кінці має бути саме \n\r а не будь-що інше, навіть не питайте). Інших команд немає, не вдалося змінити пін-код, швидкість і все таке. AT+VERSION не працює. Навіть на AT нічого не відповідає. Зараза!

В усьому іншому поведінка нормальна. 9600. Після включення швидко блимає. Якщо не задавати ім’я, модуль видно як HC-06. Pairing з кодом 1234. Після підключення блимати перестає, світлодіод світить безперервно (і, відповідно, модуль має перейти з командного режима в режим даних). Далі я відкриваю на компі serial monitor в Arduino IDE, а також Bluetooth terminal на мобілці, і переписуюсь в обидва боки. Все працює. Норм. Годиться.

Але що ж це за прошивка така, де крім OKsetname нічого немає?! От блін.