Charlie Foxtrot


Вчора ввечорі мій основний ноутбук вийшов з ладу, і це дуже неприємно. Але це був лише початок.

Сьогодні вранці ДБЖ сказав, що більше не працюватиме зі старою батареєю. Од березня 2012, коли я його купив, це буде не перша заміна батареї. Майже планова операція. Але. Але.

Але на цьому ДБЖ працює роутер і домашній сервер. Треба кудись тягнути якісь подо́вжувачи, тимчасово щось змінювати в схемі підключення, лізти під стіл, розпу́тувати кубло з проводі́в. Бррр. Роутер якось з матюками перепідключи́в до іншої розетки, а сервер поки облишив як є, бо там треба не тільки подо́вжувач.

От курва.

Шо то є

У ме́не є бекапи найважливіших даних. Та деякі окремі крихти (комі́ти за останні три дні) у бекап не потрапили. Не фата́льно, але дуже незручно. І крім важливих даних повно такого, що наче хлам, але теж не хотілося б втрачати.

Дуже сподіваюся, що вдасться відновити дані з SSD.

Треба шукати сервіс. Ох.

Шо далі

Мені потрібно зробити рефа́кторінг того, як я зберіга́ю дані в домашньому каталозі. Зокрема, час наспів остаточно завершити перехід з Subversion на Git.

Також потрібно змінити мій підхід до питання бекапів. Класичні бекапи то є добре, але треба ще краще. І, звісно, без компромісів в питаннях безпеки. Було б до біса просто і тупо покласти свої файли у незашифрованому вигляді на віртуа́лку в AWS / GCE / Azure (тобто насправді в Hetzner, але яка різниця).